Hva er viktig å tenke på når du skal velge regnskapsfører?

Å ha kontroll på regnskapet er viktig for alle som driver en bedrift. Det er likevel mye å sette seg inn i, spesielt hvis selskapet opplever vekst. Å velge en regnskapsfører som er rett for deg og din bedrift kan være avgjørende for den videre veksten. Mister man kontrollen, kan det ende med at man mister bedriften. Men hva er det man må se etter når man skal velge regnskapsfører?

Velg rett system

Det første en bør tenke på når man skal velge regnskapsfører er hvilket regnskapssystem de bruker. Noen regnskapssystemer er ment for større bedrifter, mens andre er ment for mindre. Å finne rett system forutsetter altså at du kjenner dine egne behov.

Mesteparten av regnskapsførere bruker ett system basert på en avtale de har med selskapet som leverer det. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen. En regnskapsfører kan være både kunnskapsrik og vennlig, men er systemet han bruker for dyrt kan dette føre til røde tall for din bedrift. Kunnskap om de ulike regnskapssystemene er dermed viktig før man ser etter noen å føre regnskapet sitt. Under har vi samlet noen eksempler på ulike systemer.

Tripletex

Driver du en liten til mellomstor bedrift, er det fordelaktig å finne en regnskapsfører som tilbyr Tripletex. Dette er et brukervennlig system som også har fokus på funksjonalitet. Systemet er enkelt å forstå og billigere enn de tilpasset større bedrifter. Du kan lese mer om Tripletex her.

Poweroffice

Er bedriften din mellomstor, kan Poweroffice Go være rett system å se etter når du skal velge regnskapsfører. Poweroffice Go åpner for mer analyse, men er samtidig et brukervennlig system. Her lønner det seg hvis man har færre og større fakturaer. Vil du finne ut mer om Poweroffice Go, kan du lese om det her

24SevenOffice

Har bedriften din en mer kompleks organisasjonsstruktur, eller kanskje større prosjekter? Når du skal velge regnskapsfører til en mellomstor eller større bedrift, kan noen som bruker 24SevenOffice være riktig valg. Dette systemet håndterer en større grad av kompleksitet. Les mer om 24SevenOffice her.

Visma

For store bedrifter kan en regnskapsfører som bruker Visma være rett valg. Visma krever en god forståelse for regnskap og er bygget for å løse mer komplekse problemstillinger, eksempelvis kompliserte integrasjoner av regnskap. Skal du velge en regnskapsfører som bruker Visma bør det komme som et resultat av størrelsen og behovene for din bedrift. Har du tusen ansatte er dette en god løsning. Har du derimot ti ansatte, bør du velge en regnskapsfører som bruker et billigere og enklere program. Les mer om Visma her.

Bruk tiden godt før du skal velge regnskapsfører

En vanlig misforståelse er forskjellen på en regnskapsfører og en regnskapsrådgiver. En regnskapsfører sin viktigste jobb er å føre regnskapet, og den kommer dermed ikke nødvendigvis med innspill til driften av selskapet ditt. Bransjeerfaringen til regnskapsføreren, om den kommer med tilbakemeldinger og potensielle forbedringer og hva man kan forvente av rådgivning er dermed viktige spørsmål å stille. Det kan også være lurt å forhøre seg med flere forskjellige aktører før du skal velge regnskapsfører.

Viken Accounting - Regnskapsfører og rådgiver.

Viken Accounting bruker hovedsaklig Tripletex og PowerOffice Go. I noen særskilte tilfeller bruker vi også 24SevenOffice. Ved å tilby flere regnskapssystemer er sjansen større for at du finner noe som passer din bedrift.

Vi er en proaktiv regnskapsfører som gir rådgivning til hvordan du kan forbedre virksomheten din. Du betaler en fast sum i måneden, slik at du slipper å bekymre deg for varierende utgifter. Vi har lang bransjeerfaring og tilbyr skreddersydde løsninger til din bedrift. Enten du ønsker å gjøre litt selv eller sette bort hele økonomifunksjonen til oss, hos oss får du hjelpen du trenger.